Espresso

1899 heeft een ruime selectie aan Espresso koffie, de Medium Roast, de Dark Roost, de Biologische Espressobonen en de Espresso Selection. Deze verschillende melanges geven elke een eigen smaakbeleving door de afkomst van de bonen en de verschillende wijze van branden. Hierdoor heeft 1899 heeft een brede keuze op het gebied van Espresso koffie’s voor elke koffieliefhebber.

1899 Espressobonen Medium Roast

De 1899 Espressobonen Medium Roast bestaat uit 100% Arabica Max Havelaar bonen. Het is een mengeling van full washed bonen uit Mexico, Honduras en Nicaragua, met bonen onder andere afkomstig van de Oaxaca streek op 1100 meter hoogte. De smaak is zacht, zoet, fluweel, medium acidity, hints van hazelnoot, cashew en blonde caramel.

1899 Espressobonen Dark Roast

De 1899 Espressobonen Dark Roast bestaat uit 100% Arabica Max Havelaar bonen. Het is een mengeling van full washed bonen uit Mexico, Honduras en Nicaragua, met bonen onder andere afkomstig uit het westen van Nicaragua, de Matagalpa op 800 meter hoogte. De Dark Roast heeft een rijke body, met hints van geroosterde amandelen, zwarte chocolade en caramel. Hij is relatief donker gebrand.

1899 Espressobonen Biologisch

Een heerlijke milde koffie, rond van smaak. De koffie bestaat uit een melange van 85% arabica en 15% robusta biologisch geteelde bonen uit Peru, Java en Honduras.

1899 Espresso Selection

De 1899 Espresso Selection bestaat uit 100% Arabica Max Havelaar. Het is een mengeling van full washed bonen uit Honduras, Mexico en Nicaragua, met bonen onder andere afkomstig van de Opalaca streek op 1100 meter hoogte. De Selection heeft aangename aroma’s van melkchocolade, hazelnoten en vanille. Hij heeft een medium body en balanced acidity en is relatief licht gebrand.