Ons private koffielabel

Fairtrade koffie

1899. Het jaartal waarin het allemaal begon voor de groothandel Feyen. Dit jaartal hebben wij gekozen als merknaam voor ons eigen full service koffielabel. Al 5 generaties lang werken wij als landelijke facilitaire dienstverlener met passie voor en expertise in maatwerkoplossingen voor koffie en koffiemachines. Daaruit is ons eigen duurzame koffielabel 1899 gerold, waarbij we continu verder ontwikkelen en verduurzamen in zowel product als proces.

Ons duurzame koffielabel bestaat uit verschillende soorten koffie, toppings, cacao en toebehoren. Onze eigen 1899 koffiebonen zijn Fairtrade bonen, ingekocht en gebrand door Rombouts. Wij hebben voor Rombouts gekozen vanwege haar specifieke samenwerking in Laos, Myanmar en Congo, waar ze zich langdurig aan projecten hebben verbonden gericht op bescherming van het milieu, economische ondersteuning en het verkrijgen van autonomie in de koffieplantenteelt en de verwerking en verkoop van de oogst.

Met 1899 koffie maak je daarom altijd de juiste keuze en schenk je (h)eerlijke koffie aan je gasten, medewerkers en aan jezelf. Ontdek ons ruime aanbod.

Rombouts duurzaam koffieplantage
Rombouts duurzaam koffiebonen wassen

Het team achter 1899

Aangenaam kennis te maken!

Sinds 1899 werken bevlogen en gepassioneerde medewerkers voor en samen met de familie Feyen binnen de groothandel Feyen. Feyen is uitgegroeid tot een regionale en landelijke groothandel en expert op het gebied van koffie.

Binnen het bedrijf voel je de familiaire sfeer, en niet alleen doordat er veel familie binnen het bedrijf werkt, maar ook vanwege de loyaliteit en betrouwbaarheid van de medewerkers. We zijn ontzettend trots op ons Feyen-team, bestaande uit een bijzonder enthousiaste groep trouwe medewerkers, ieder kundig op zijn of haar vakgebied. 

Onze medewerkers werken met passie voor elke klant, zijn hierin flexibel en denken altijd met de klant mee. Zij dragen allemaal een steentje bij, ieder met zijn eigen kwaliteit. Flexibiliteit, snel schakelen, transparantie, toegankelijkheid, benaderbaar en betrokken, dat is wie wij zijn en hoe wij werken. Allemaal vanuit een no-nonsens gedachten. 

Rombouts duurzaam koffieplantage

Ons verhaal

Sinds 1899

Van je familie moet je het hebben wordt wel gezegd. Bij Feyen weten we daar alles van. In 1914 nam Bruin Feyen de in 1899 opgerichte ‘grossierderij in biscuit, pepermunt, chocolade & suikerwerken’ van zijn oom Hendrik Spijkman over. Hij vestigde zich in het monumentale havenpand “Het Arsenaal’ in Coevorden. In de beginjaren is de ondernemende Feyen druk bezig om zijn producten via agentschappen in heel Nederland aan de man te brengen. In 1922 haalde Bruin zelfs de landelijke pers met zijn eigen merk pepermunt en met een voor die tijd baanbrekende marketingmethode. De pepermuntrollen en dozen bevatten namelijk spaarpunten die men kon inwisselen voor geschenken. Deze geschenken importeerde hij zelf uit Japan. Later wordt de handel uitgebreid met koloniale waren, zoals thee, koffie en levensmiddelen. De zonen Klaas en Jacob nemen het bedrijf over. Zoon Jan van Jacob neemt begin jaren ’70 het bedrijf over en bouwt het familiebedrijf succesvol verder uit tot zelfbedieningsgroothandel en de verkoop van eindejaarsgeschenken. Sinds 2016 zijn we na jarenlange ervaring en genoeg kennis ons private koffielabel 1899 gestart, met inmiddels een groot aantal diverse melanges

Inmiddels staat met Ivo en Jeroen Feyen de vijfde generatie aan het roer. Ivo is verantwoordelijk voor FeyenPak, het bedrijf dat (eindejaars)geschenken en Keuzekado levert. Jeroen staat samen met Erik Veldman aan het hoofd van de groothandel Feyen. Samen met een enthousiast en betrokken team bouwen zij het bedrijf om tot landelijke facilitaire serviceverlener met een specialisme voor alles rondom de koffievoorziening.

Rombouts duurzaam koffiebonen wassen
Rombouts duurzaam koffieplantage
Rombouts duurzaam koffiebonen wassen

De service van Feyen

Wat je van Feyen kunt verwachten

Feyen is inmiddels uitgegroeid tot professionele partner op het gebied van de totale facilitaire inkoop (inclusief de koffievoorziening) én verzorging voor bedrijven en organisaties in heel Nederland. Wij leveren (koffie)machines, koffie, eigen technische dienst, service, alles voor in en rond de koffie. Al deze diensten leveren wij ook vanuit ons private koffielabel 1899.

Flexibele dienstverlening

Het werken met één leverancier geeft grote voordelen op het gebied van logistiek, facturatie en administratie. Je vaste aanspreekpunt kan snel schakelen als dat nodig is. Wij kijken altijd naar een oplossing die aansluit op jullie (smaak)wensen, ook die van jullie medewerkers. Vaak is dat maatwerk, soms is een standaardoplossing voldoende. 

Operating service

Het verzorgen van je koffievoorziening is belangrijk, hierdoor kan je optimaal genieten van een heerlijke en goede kop koffie of thee. Onze operators zijn specialisten in het onderhouden van koffiemachines. Wij reinigen de machines volgens HACCP-voorschrift en op de instructie van de machinefabrikant. Wij bieden drie verschillende operating services, deze kun je lezen op Feyen.nl.

Passie

Vanuit 125 jaar passie is ons private label koffie 1899 ontstaan

Flexibel

Wij denken in duurzame oplossingen en focussen ons op continuïteit en duurzame relaties

Duurzaam

Wij zetten ons in om onze prestaties te verbeteren in gebieden waar we milieu-impact of sociale impact hebben

Betrouwbaar

Bij ons kan veel, we maken waar wat we zeggen en leveren al jaren kwaliteit in product en dienst

Klantgericht

We denken graag mee en maken het je graag gemakkelijk

Passie

Vanuit 125 jaar passie is ons private label koffie 1899 ontstaan

Flexibel

Wij denken in duurzame oplossingen en focussen ons op continuïteit en duurzame relaties

Duurzaam

Wij zetten ons in om onze prestaties te verbeteren in gebieden waar we milieu-impact of sociale impact hebben

Betrouwbaar

Bij ons kan veel, we maken waar wat we zeggen en leveren al jaren kwaliteit in product en dienst

Klantgericht

We denken graag mee en maken het je graag gemakkelijk